Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблеми с вентилатора на парното

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Проблеми с вентилатора на парното

Днес сутринта открих че не се включва вентилатора на парното . Вчера си работеше на шест. Проверих бушона и той си е ОК . Направи ми впечатление че когато го пусна на някаква степен и се включва някакво моторче под жабката и когато изключа и то гасне . Климатика се включва също . Къде може да е проблема ? Някаква схема ако ми дадете ще бъда благодарен !!!

Благодаря !!!
    Обороти му е майката...

провери дали има захранване до него. отдолу под жабката мисля че е достъпно
    Alfa Romeo 155/1.8TS

Comment

Под жабката ли се намира моторчето ?
      Обороти му е майката...

Comment

Да под жабката е. Държи се на една малка рапидка от към барчето. Развиваш я и завърташ цялото моторче по часовниковата стрелка и го вадиш. Внимавай при ваденето с кабелите под него, че отиват в ECU-то.
        75 2.5 QV 08.86 г. - Ех...
        155 1.7 07.93 г. - Сиромашки тунинг + JR filter + ниска - замина за скрап...
        FIAT Tipo 1.6 12.93 г. 835С1.000 - вече 2.0 TS 8V Turbo с екстрите от горната...
        Мненията са като задниците - всеки си има!

Comment

Първоначално публикувано от TRENDi
          ...Държи се на една малка рапидка от към барчето...
          Ааааа, тва обяснява що тоя топуз (умалителното "моторче" е неуместно в случая, според мен ) изкара на другарката акъла един път, като й падна в краката по едни дупки - при мен няма рапидка
          Но аз после просто го завъртях докато нещо щракна и оттогава не е шавал повече.

Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 16v Elegante+Sport MY.08
          Alfa Romeo 155 1.8TS Sport MY.95

Comment

Според мен се говори за моторчето за клапата на въздуха, то е на една рапидка и на щипка и ако се вади с дърпане се чупи вилката към клапата така че трябва вилката на място да се откачи като се развие рапидката
            0888 232 484 - Бобо Extreme Service
            sigpic
            Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
            Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

Това моторче ми работи ама вентилатора (капут)!!!! Ще го разглобявам сам и дано да не потроша нещо !!!
              Обороти му е майката...

Comment

Имаше наскоро подобна тема. Нещо с буксите май се беше разхлабило голямата риба го беше обяснил.
                97' Alfa Romeo 146 1.6 TS

.....и тогава Ботев слязъл от Балкана със "Шмайзер" в ръка....

Comment

ОТРЕМОНТИРАНО !!!!
                  Имаше още един бушон пред вентилатора който беше изпаднал незнайно къде
                  Обороти му е майката...

Comment

Batka spoko butash buksata pod jabkata i si trygwa wsichko normalno i samo koito stoi otpred go predoprejdawash da ne si wre krakata chak tam shtoto kato sretat buksata i sa poluchawa taka
                    ---------------------
                    Писането на кирилица е задължително!!!
                    Има КРЕДОР!!!

Comment

Аз имам същия проблем с перката на радиатора.до вчера си работеше нормално днеска не се включва.Давам ток с кабел-тръгва.После паля дв. вдига 90гр. перката се включва, изключва,температурата продължава да расте перката спи.водата завира,а тя спи.Утре съм на майстор и ще видим.съмнява се заизгоряла гарнитура. 155 1.8 ts 1994г.
                      166 JTD '02 ; 155 1.9TD BASE MY.95 ; 146 1.6TS Junior '98 - бракувана, продава се на части ; 155 1.8TS SILVERSTONE '94 -продадена

Comment

Колега тук се коментира вентилатора които циркулира въздуха в купето, доста далече е от твоя проблем

Я погледни тук.

http://clubalfaromeo.com/forum/viewtopi ... E0&start=0

Проблема е друг но може да намериш полезно инфо
                        Alfa 147 Q2 1.9 JTDm 16v @150++ 2007 червената злобичка ;;; Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
                        ex. Alfa 155 1.7 '93;;; ex. Alfa 147 1.9 JTDm 16v @140+ R.I.P. ;;; ex. Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001

Comment

отдолу до вентилатора има една кутийка/хваната е с 2 винта до вент./ през която минават кабелите и след това утиват в вентилатора. тя е за рег. на степените на мотора... ако е аут няма да ти работи.

П.С. пробвай да го чукнеш леко! ,може да е залепнало вътре някой контакт, а си и провери да не са хлабави там буксите/да не са нагорели/
                          Alfa Romeo 155/1.8TS

Comment

Working...
                          X